ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ

η κάντε share

Η αγκαλιά του Μεντιλίμπαρ στον Ρέτσο

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μπορεί να έχει αμφισβητηθεί σε κάποια παιχνίδια, όμως στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα στο «Γ Καραϊσκάκης» στις 9 Μαΐου ήταν αλάνθαστος. Η νέα τεράστια χθεσινή (9 Μάϊου) εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα που έφερε τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό του Conference League γέννησε πάρα πολλές υπέροχες στιγμές μεταξύ των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πειραιωτών. Σε μία απ' αυτές πρωταγωνιστές ήταν ο προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο κεντρικός αμυντικός της, Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Κοβάσεβιτς αποκαλύπτει πολλά για τον Ολυμπιακό . Διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με το ιταλικό ποδόσφαιρο από την εποχή που αγωνιζόταν στη Serie A με τις φανέλες των Γιουβέντους και Λάτσιο, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στον γνωστό Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντιμάρτζιο.

ΒΙΝΤΕΟ: «Ρουκέτες» Σπάθα για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός - Τι είπε για την αποβολή Ποντένσε. Ο παλαίμαχος διαιτητής Ηλίας Σπάθας σχολίασε τις επίμαχες φάσεις από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στην αθλητική εκπομπή του MEGA. «Στο πέναλτι που κερδίζει ο Παναθηναϊκός καλώς δόθηκε η παράβαση. Είδαμε λάθη, αλλά δεν είδαμε να επηρεάζουν (...) Στο 55ο λεπτό το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών και κακώς δεν δόθηκε. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ποντένσε σωστά δόθηκε, και την κάρτα να μην έπαιρνε για το μαρκάρισμα η αντίδρασή του είναι τέτοια που ο διαιτητής θα μπορούσε να δείξει την κάρτα.

Γιόβετιτς: «Θα είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας στην OPAP Arena - Δεν θα πανηγυρίσω, αν σκοράρω». Την πίστη ότι η διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην OPAP Arena δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό έναντι της Φιορεντίνα εξέφρασε ο Στέφαν Γιόβετιτς. Σε συνέντευξή του στην «Gazzetta dello Sport» ο Μαυροβούνιος επιθετικός εξέφρασε την άποψη ότι με τόσο κόσμο στο πλευρό τους οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σαν να παίζουν εντός έδρας.

Κόντης: «Δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι». Ο Χρήστος Κόντης μίλησε μετά την ισοπαλία με 2-2 του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά η ομάδα του το παιχνίδι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Κόντη: «Φάνηκε ότι μόλις δεχθήκαμε το 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο, αφήσαμε μέτρα στον αντίπαλο, ο οποίος άρχισε να πιέζει. Μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αν σε πιέζει είναι δύσκολο. Πρέπει να ήμασταν πιο προσεκτικοί, να διαχειριζόμασταν καλύτερα το παιχνίδι.

Super League: Οι κορυφαίοι της στατιστικής... . Οι κορυφαίες επιδόσεις παικτών και ομάδων στην εφετινή Stoiximan Super League και η σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές. Άλλη μία σεζόν στην Stoiximan Super League έφτασε στο τέλος της, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά το πρωτάθλημα, ύστερα από ένα φινάλε-θρίλερ, στο οποίο πέρασε στο νήμα την ΑΕΚ.  Ποιοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ποιες ήταν οι ομαδικές επιδόσεις που εντυπωσίασαν αυτή τη σεζόν και πόσο άλλαξαν τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι;  Ατομικές επιδόσεις 

ΒΙΝΤΕΟ: Μώραλης: «Θα βάλουμε τρεις γιγαντοοθόνες σε διαφορετικά σημεία του Πειραιά για τον τελικό του Conference». Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το σημαντικότερο ματς της ιστορίας του, αφού αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στην «Opap Arena» στις 29 Μαΐου, στον μεγάλο τελικό του Conference League. Παρόλο που στο γήπεδο θα υπάρχουν, φυσικά, χιλιάδες οπαδοί των «ερυθρολεύκων», υπάρχουν πάρα πολλοί που θα χρειαστεί να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές του Final Four. Ανακοινώθηκαν από την Euroleague οι οκτώ διαιητές που θα «σφυρίξουν» στο εφετινό Final Four. Χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στην οκτάδα δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.  Υπενθυμίζεται ότι οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή 24/5 στις 19:00 (Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε) και στις 22:00 (Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός).  Ο «μικρός τελικός» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/5 στις 18:00 ενώ ο τελικός την Κυριακή 26/5 στις 21:00.  Οι διαιτητές του Final Four 2024 είναι οι εξής:

Ισοπαλία μετά από ματσάρα και κερδισμένο... τον Ολυμπιακό. Ιδανικός αυτόχειρας ήταν ο Παναθηναϊκός απόψε στη Λεωφόρο, καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε μέχρι το 73’, παραχωρώντας ισοπαλία με σκορ 2-2 στον Ολυμπιακό ο οποίος με το αποτέλεσμα αυτό κατέκτησε την τρίτη θέση.  Πλέον το τριφύλλι για να βγει στην Ευρώπη θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με τον Αρη. Στο ξεκίνημα του ντέρμπι κατέστη σαφές ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, με τον Χρήστο Κόντη να επαναφέρει το αγωνιστικό πλάνο που υπήρχε επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Ολυμπιακος: Κλειστό το Καραϊσκάκη για τον τελικό του Conference League - Δεν θα μπουν γιγαντοοθόνες. Οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena είναι χιλιάδες και αρκετός κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα μπορέσει να δει τον τελικό με την Φιορεντίνα από κοντά.  Έτσι υπήρχε μία σκέψη να ανοίξει το Καραϊσκάκη και να τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί όπως επιβεβαίωσε στην σημερινή του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. 

Μεντιλίμπαρ: «Οι αλλαγές μας βοήθησαν να γυρίσουμε το παιχνίδι». O προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, που ολοκληρώθηκε 2-2, στάθηκε στην απόδοση των παικτών του ενώ μίλησε και για το γκολ του Ποντένσε. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: «Πραγματικά στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγαμε καλά. Δεν κερδίσαμε καμία μονομαχία. Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, γιατί καταφέραμε να πετύχουμε τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω η απουσία του Τσικίνιο φάνηκε». Για το γκολ του Ποντένσε είπε:

loader